Тактичка вежба „Српски штит“

Петак, 16.7.2021 | Обука
У оквиру провере спремности вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану, у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ реализована је тактичка вежба „Српски штит“.

На вежби је проверена припремљеност ове јединице из састава Команде за обуку за извршавање наменских задатака у мисији, у условима који су прилагођени онима у зони операције.

Током вежбе праћени су и оцењивани поступци у случају напада на базу, рад на сталном контролном пункту и осматрачкој станици, организација рада у бази, поступци са минско-експлозивним средствима и решавање других задатака.

Резултати реализоване провере, према дефинисаним стандардима обуке које јединица треба достигне, показали су да је овај контингент Војске Србије у потпуности спреман за ангажовање у мировној операцији у Либану.

Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године. Основни задатак нашег вода, који се налази у саставу италијанског контингента, је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација.

Повезане вести