Учешће на тактичкој вежби специјалних снага у Грчкој

Среда, 1.12.2021 | Обука
Припадници 72. бригаде за специјалне операције учествују на трилатералној тактичкој вежби „Соко 21“ (Falcon 21) која се од 29. новембра до 8. децембра реализује на полигонима Центра за обуку специјалних снага у Републици Грчкој.

Циљ вежбе, на којој учествују и припадници Оружаних снага Републике Грчке и Националне гарде Кипра, је унапређење борбених способности и размена искустава у извођењу појединих сегмената специјалних операција.

Током десетодневних вежбовних активности, припадници специјалних снага увежбавају тактике и процедуре у борби у урбаној средини, извођење хеликоптерског десанта у противтерористичкој операцији, пружање прве помоћи и медицинску евакуацију. У складу са програмом обуке реализoваће се и заједнички падобрански скокови и гађања у дневним и ноћним условима. 

Билатералне вежбе специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага Републике Грчке под називом „Соко“ реализују се од 2017. године. Ове године учешће су узели и припадници Националне гарде Кипра, чиме је вежба постала трилатерална.

Повезане вести