Министар Вулин у Команди РВ и ПВО

Петак, 21.7.2017 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи државног секретара у МО Александра Живковића и начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића обишао је данас Команду РВ и ПВО у Земуну.

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну. Обиласку су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима.

Представљајући организацију и ресурсе, командант РВиПВО генерал-мајор Ранко Живак нагласио је да су оперативне способности РВиПВО на потребном нивоу и да обезбеђују извршење свих задатака.

Министар Вулин је, том приликом, истакао да нема слободне и суверене земље која не контролише своје небо и која не контролише читаву своју територију.

- Захваљујући преданом, вредном и упорном раду свих припадника РВиПВО ми можемо да кажемо да је наше небо мирно, сигурно и да је Србија и ту један од гараната стабилности у читавом региону. Ми смо у стању да одбранимо себе и своју територију, на првом месту захваљујући изузетној обучености наших људи и њиховој љубави према отаџбини, али то не би било могуће без одговарајућих техничких ресурса и ја се, веома, радујем даљем оснаживању нашег ваздухопловства, увођењу нових авиона, увођењу нових противваздухопловних система и свега онога што један овакав вид чини успешним, снажним и ефикасним – истакао је министар Вулин закључујући да државно руководство може да се ослони на своју армију, као што армија може да се ослони на своје ваздухопловство.

Данашњем сусрету, уз представнике Команде РВиПВО, присуствовали су и припадници 250. ракетне бригаде за ПВД који су се јуче вратили са бојног гађања на бугарском полигону „Шабла“ на коме су остварили импресивне резултате. Заменик команданта РВиПВО бригадни генерал Сава Миленковић, који је предводио делегацију наше Војске, информисао је министра Вулина о припремама, току гађања, значају остварених резултата, као и о сарадњи са припадницима Бугарске Армије.

У име припадника те јединице, поручник Марко Медаровић, један од учесника гађања на полигону „Шабла“ уручио је министру Вулину Плакету 250. ракетне бригаде за ПВД.

Повезане вести