Обука инжињеријских јединица у Копненој војсци

Понедељак, 21.2.2022 | Обука
У бази „Југ“ и непосредном окружењу у току је редовна обука припадника Четврте бригаде копнене војске за реализацију инжињеријских и противинжињеријских дејстава.

Обуку пролази професионални састав пионирске и путне специјалности, а акценат је на оспособљавању војника и старешина који су у претходном периоду распоређени на дужности у инжињеријском батаљону.

Припадници јединице пионирске специјалности реализују практичне вежбе уз употребу минско-експлозивних средстава, након чега следе сложеније вежбе рушења елемената и материјала. Они су претходно, у складу са прописима, прошли темељну теоретску обуку за безбедно руковање експлозивним материјама.

Обука састава путне специјалности моделована је тако да се реализује кроз поправку путева у општини Бујановац оштећених током експлоатације. На овај начин се унапређује оспособљеност припадника Војске Србије и олакшава свакодневни живот мештана којима су ови путеви jeдина веза са градском средином.

Висок ниво оспособљености инжињеријских јединица Војске Србије демонстриран је небројено пута, на здруженим тактичким вежбама и приликом пружања помоћи грађанима када год је то било потребно.

Повезане вести