Polaganje zakletve predsednika Republike Srbije

Utorak, 31.5.2022 | Aktuelnosti
Predsednik Republike Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Domu Narodne skupštine u Beogradu, čime je započeo njegov drugi petogodišnji mandat.

Svečanom polaganju zakletve prisustvovali su bivši predsednici Republike Srbije, najviši predstavnici sudske, zakonodavne i izvršne vlasti, pripadnici Vojske Srbije, predstavnici verskih zajednica, diplomatskog kora i brojni gosti.

Nakon ceremonije polaganja zakletve, vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić je ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu primio raport od načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i izvršio smotru počasnog stroja pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, rečnih jedinica i Garde.

Obraćajući se pripadnicima Vojske Srbije, predsednik Vučić je rekao da su pred nama velike i teške obaveze, od kojih zavisi da li ćemo imati mir i stabilnost.

— Zato vas molim da revnosno, ozbiljno i odgovorno obavljate svoje dužnosti jer, na kraju krajeva, vi ste oni u koje ovaj narod ima veru i zbog kojih je siguran da će njihova deca imati budućnost. Hvala vam na svemu što smo uradili u prethodnih pet godina. Sada dolazi težih pet godina. U ovakvim uslovima u svetu nije lako čuvati mir i stabilnost, ali uz ovakve vojnike i uz ovako svesne građane Srbije, koji znaju da nema veće vrednosti od čuvanja slobode naše zemlje, uveren sam da ćemo mir, stabilnost i slobodu sačuvati. Mnogo vam hvala još jedanput na svemu, vama i vašim porodicima želim sve najbolje. Neka živi Vojska Srbije, živela Srbija! — poručio je predsednik Republike.

Povezane vesti