Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Utorak, 30.8.2022 | Obuka
U centrima za obuku Vojske Srbije danas je završena provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“, kojima ova faza obuke traje mesec i po dana.

Vojnici su se u prethodnih šest nedelja, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, osposobljavali za izvođenje borbenih radnji u sastavu posluga, posada i timova, i realizaciju zadataka prema programu obučavanja i nameni svog roda, odnosno službe.

Tokom dvodnevnog ispita specijalističke obučenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke i vatrene obuke i, kroz praktične radnje i postupke, pokazali stečena znanja i veštine neophodne za upotrebu ličnog i kolektivnog naoružanja, borbenih sredstava i vojne opreme. Ostvareni vrlodobri i odlični rezultati na proveri najbolje govore o posvećenosti komandira i instruktora i kvalitetu realizovane obuke, kao i visokoj motivisanosti vojnika za služenje vojnog roka sa oružjem.

Vojnici će sada biti upućeni u jedinice Vojske Srbije, u kojima će u naredna tri meseca, do završetka služenja vojnog roka, realizovati sadržaje kolektivne obuke i zajedno sa profesionalnim sastavom, biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka jedinica. 

Povezane vesti