Održavanje putnih komunikacija u zimskim uslovima

Utorak, 4.2.2020 | Obuka
Uprkos relativno povoljnim meteorološkim uslovima za ovo doba godine, sneg je prisutan u planinskim delovima naše zemlje, a visina snežnog pokrivača na putevima do nekih objekata Vojske Srbije prelazi jedan metar.

Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona iz Prokuplja su zato tokom zime, osim na redovnim zadacima, angažovani i na održavanju putnih komunikacija u okolini grada i u zoni odgovornosti Treće brigade kopnene vojske. 

Održavanjem prohodnosti puteva ka Kopnenoj zoni bezbednosti i objektima Vojske Srbije od ključnog značaja, inžinjerci Kopnene vojske stvaraju neophodne uslove za nesmetanu podršku angažovanim jedinicama u zimskim uslovima. Na taj način omogućavaju i meštanima planinskih sela lakšu komunikaciju, pristup zdravstvenoj zaštiti i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.

Posao inžinjerca je težak i opasan, a potrebno iskustvo se stiče godinama. Pripadnici 310. inžinjerijskog bataljona, koji čini profesionalni sastav različitih specijalnosti, prethodnih su godina često bili angažovani na pružanju pomoći civilnom stanovništvu, na šta su posebno ponosni.

Povezane vesti