Obuka vojnika u jedinicama Rečne flotile

Utorak, 17.8.2021 | Obuka
U plovnim jedinicama Rečne flotile u toku je obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2021“ u drugom periodu obučavanja.

Vojnici ukrcani na rečne višenamenske brodove osposobljavaju se za dužnosti brodskih artiljeraca i signalista, a težište obuke je na realizaciji praktičnih oblika nastave u plovidbi, kada se kroz praktične radnje po datim supozicijama proverava rad po brodskom rasporedu na svakoj borbenoj stanici.

Sadržaji obuke za vojnike-mornare roda rečnih jedinica u plovnim jedinicama su zastupljeni u oba perioda obučavanja, tako da tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima i sredstvima rečnih odreda, a u njihovo obučavanje je uključena kompletna posada, jer je za obučenost brodova ključna osposobljenost svakog pojedinca za realizaciju individualnih i kolektivnih zadataka.

Vojnici generacije „jun 2021“ pokazuju veliko interesovanje i motivisanost tokom obuke, a mnogi od njih će, po završetku služenja vojnog roka postati deo profesionalnog sastava u rečnim jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti