Obuka u jedinicama vojne policije

Ponedeljak, 23.1.2023 | Obuka
U bataljonima vojne policije Kopnene vojske u toku je obuka profesionalnog sastava za borbena dejstva u protivterorističkim operacijama.

Izvođenje ove vrste dejstava ubraja se u najkompleksnije aktivnosti na kojima se mogu angažovati jedinice vojne policije Vojske Srbije, pa se obuci, koja je izuzetno složena i zahtevna, pridaje posebna pažnja. Cilj je da vojni policajci i jedinice budu adekvatno osposobljeni za uspešno rešavanje visokorizičnih zadataka koje sa sobom nose protivteroristička dejstva.

Tokom višednevne obuke na poligonima i vežbovnom prostoru, jedinice vojne policije uvežbavaju taktike, tehnike i procedure koje se primenjuju u blokadi i uništenju terorističke grupe, od dobijanja obaveštajnih podataka do uspešnog izvršenja zadatka uz upotrebu žive sile, službenih pasa i specijalnih vozila.

Realizacijom ove obuke dodatno se unapređuju borbene mogućnosti jedinica vojne policije, koje su posebno opremljene i osposobljene za izvršavanje širokog spektra vojnopolicijskih zadataka i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.
Ključne reči

Povezane vesti