Gađanje brodskim naoružanjem na poligonu „Titel“

Četvrtak, 11.6.2020 | Obuka
Pripadnici Rečne flotile i kadeti 141. klase Vojne akademije modula rečne jedinice realizovali su na reci Tisi kod Titela pojedinačna i zajednička brodska artiljerijska gađanja po ciljevima na vodi i kopnu.

Obuci i gađanju na poligonu „Titel“ danas je prisustvovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da su pripadnici Rečne flotile još jednom pokazali visok nivo obučenosti, motivisanosti i ispravnosti tehnike.
 
— Posebno raduje što su svi kadeti dokazali da su vreme na Vojnoj akademiji dobro utrošili, da su dobro pripremljeni i da su spremni da preuzmu prve oficirske dužnosti. Veoma sam zadovoljan time kako su se pokazali novi komandanti na brodovima Rečne flotile, što govori da se smena generacija vrši na pravi način i da dolaze podjednako kvalitetni i u budućnosti još kvalitetniji oficiri i mornari. Rečna flotila je važan deo Kopnene vojske i nijedan deo naše teritorije ne može da bude nebranjen, kao što ne može da bude nebranjeno nebo ili kopno, tako ni naše reke i naša jezera neće biti bez odgovarajuće zaštite — rekao je ministar Vulin.
 
Na poligonu za gađanje brodskim naoružanjem „Titel“, po ciljevima na kopnu i vodi dejstvovano je pojedinačnim brodom i grupom brodova iz topova 30 mm, bacača granata 30 mm i četvorocevnih topova 20 mm, nakon čega je usledio defile brodova Rečne flotile.

Povezane vesti