Evaluacija specijalističke obučenosti vojnika

Četvrtak, 30.12.2021 | Obuka
U jedinicama Vojske Srbije ove nedelje je realizovana provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“, kojima individualna obuka traje četiri meseca.

Reč je o vojnicima vojnopolicijskih, diverzantskih i padobranskih specijalnosti, te nišandzijama na tenku M-84 koji su u prethodnih deset nedelja prošli specijalističku obuku za izvršavanje zadataka u okviru posluge, posade i tima. 

U ovom periodu vojnici su uspešno savladali sadržaje taktičke obuke, rukovanje ličnim i naoružanjem svojih rodova, realizovali su sva programska gađanja i proveru fizičkih sposobnosti, kako bi spremni dočekali evaluaciju obučenosti.

Na završnom ispitu specijalističke osposobljenosti, vojnici su rešavali zadatke iz taktičke i vatrene obuke i pravila službe i pritom pokazali visok nivo osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru specijalnosti za koje su se obučavali.

Vojnici će stečena znanja i veštine nastaviti da nadograđuju u jedinicama Vojske Srbije u kojima će se obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka do završetka služenja vojnog roka.

Povezane vesti