Obilazak Četvrte brigadе kopnene vojske

Petak, 25.11.2022 | Iz jedinica
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas Četvrtu brigadu kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju i prisustvovali prikazu osposobljenosti tenkovske čete M-84 prilikom formiranja i kretanja marševske kolone.

Komandant Četvrte brigade brigadni general Novica Petrović je ovom prilikom referisao ministru odbrane o organizaciji, zadacima i stanju u zoni odgovornosti ovog sastava Kopnene vojske.

Ministar Vučević je izrazio uverenje da će svi pripadnici Kopnene vojske i Četvrte brigade uvek biti na visini zadatka i da će ispuniti sve obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadzbine.

— Puno je srce svakog od nas kada vidite da smo naslednici slavne istorije, tradicije, pa i sadašnjosti. Pre svega smo obavezni prema budućnosti, prema onima koji dolaze posle nas i posebno smo zagledani u okolnosti koje nas okružuju i, tim pre, Četvrta brigada kopnene vojske ima ozbiljnu, veliku odgovornost gledajući u njenu zonu delovanja, ambijent u kome radi i okruženju. Ja sam siguran da će svi pripadnici Vojske Srbije, svi pripadnici Kopnene vojske, naravno i same Četvrte brigade, biti uvek na visini zadatka, da će ispuniti sve one obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadzbine — rekao je ministar odbrane.

On je istakao i da će biti nastavljen rad na jačanju Vojske Srbije kako bi njeni pripadnici imali bolji materijalni položaj, najbolju opremu i naoružanje.

Povezane vesti