Obuka vojnika na služenju vojnog roka u 72. brigadi za specijalne operacije

Utorak, 27.7.2021 | Obuka
Nakon uspešno završene individualne obuke u centrima Komande za obuku, deo odabranih vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2021“ raspoređen je u 72. brigadu za specijalne operacije.

Tokom intenzivnog obučavanja, vojnici prolaze vatrenu, fizičku i taktičku obuku specijalnih jedinica kako bi se osposobili za realizaciju kolektivnih zadataka brigade u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Gađanje iz različitih tipova naoružanja na upotrebi u jedinici, borenje, vežbe snage, veranje, savlađivanje prepreka, ali i realizacija svakodnevnih zadataka jedinice, uključujući i stražarsku službu, deo su aktivnosti koje se realizuju tokom služenja vojnog roka u ovoj brigadi.

Vojnici koji tokom služenja vojnog roka u 72. brigadi za specijalne operacije ostvare najbolje rezultate na obuci i pokažu naročitu motivisanost i psihofizičke sposobnosti po završetku služenja vojnog roka moći će da se prijave na selektivnu obuku za prijem u ovu elitnu jedinicu  Vojske Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Povezane vesti