Svečano polaganje vojničke zakletve

Petak, 17.6.2022 | Iz jedinica
U kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu danas je održana vojna svečanost povodom polaganja zakletve vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2022“ i polaznika Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Vojnici i budući podoficiri su se, izgovarajući tekst zakletve pred zastavom Republike Srbije, danas svečano obavezali da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, te rodbina i prijatelji mladića i devojaka koji su položili zakletvu. 

Vojnike sada očekuje individualna i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije, dok će polaznici Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO, po završetku šestomesečnog usavršavanja, biti promovisani u čin vodnika i stati u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Povezane vesti