Trenažna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru

Sreda, 11.5.2022 | Obuka
Pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva malog dometa iz sastava Kopnene vojske izvode trenažna gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Gađanja se realizuju iz sistema „strela-2M“, „strela-10M“, „šilo“ i modernizovanog „boforsa“, a u združenim vežbovnim aktivnostima učestvuju i vojnici na služenju vojnog roka generacije „decembar 2021“ i profesionalni sastav artiljerijsko-raketnih diviziona za PVD. 

Realizacija trenažnih gađanja predstavlja važan korak u pripremi artiljerijsko-raketnih jedinica za izvršenje bojevih gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru, kojim se, uz proveru ispravnosti sredstava ratne tehnike, unapređuje obučenost pojedinaca i borbenih posluga za rukovanje sistemom i realizaciju namenskih zadataka. 

Pripadnike artiljerijsko-raketnih jedinica iz sastava Kopnene vojske sada očekuju kontrolno-trenažna, takođe na aerodromu u Batajnici, i potom bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Pasuljanske livade“, kada će njihova osposobljenost biti proverena u praksi.

Povezane vesti