Taktički kurs civilno-vojne saradnje

Utorak, 18.5.2021 | Obuka
U organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju (J-9) Generalštaba Vojske Srbije, u kasarni „Car Lazar“ i na vežbalištu „Ravnjak“ u Kruševcu realizuje se taktički kurs civilno-vojne saradnje za oficire Vojske Srbije.
 
Tokom dvonedeljne obuke, polaznici se teorijski i praktično osposobljavaju za izvršavanje zadataka na različitim pozicijama u jedinici za civilno-vojnu saradnju i na komandirskim dužnostima u multinacionalnim operacijama.

Na teorijskom delu kursa oficiri Vojske Srbije su se upoznali sa osnovama civilno-vojne saradnje kod nas i u svetu, nadležnostima međunarodnih vladinih i nevladinih organizacija koje se angažuju na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, kao i dosadašnjim iskustvima oficira za civilno-vojnu saradnju u multinacionalnim operacijama. 

Posebne veštine polaznici će sticati tokom realizacije praktičnog dela obuke na vežbalištu „Ravnjak“, gde će rešavati brojne taktičke supozicije, kakve ih mogu očekivati u realnoj situaciji.

Obuku na kursu realizuju predavači iz Odeljenja za civilno-vojnu saradnju i predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Komesarijata za izbeglice i migracije i Crvenog krsta Srbije.

Povezane vesti