Provera obučenosti vojnika na služenju vojnog roka

Utorak, 30.5.2023 | Obuka
U centrima za obuku Vojske Srbije danas je završena provera individualne specijalističke obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2023“.

Provera je realizovana nakon druge faze obučavanja, a pristupili su joj vojnici rodova pešadije, aritiljerije, inžinjerije i artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, te atomsko-biološko-hemijske i službi logistike, telekomunikacija i vazdušnog osmatranja i javljanja.

Oni su se prethodnih mesec i po dana u centrima Komande za obuku osposobljavali za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu i rukovanje različitim naoružanjem, sredstvima i vojnom opremom u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, a tokom dvodnevne provere su realizovali niz zadataka za čije uspešno rešavanje je bilo neophodno primeniti stečena znanja i veštine.

Vojnici generacije „mart 2023“ su, rezultati provere to pokazuju, u potpunosti savladali sve sadržaje u ovoj fazi obučavanja i spremni su za složeniju – kolektivnu obuku, koja ih očekuje u završna tri meseca vojnog roka u jedinicama Vojske Srbije.

Uspešnim završetkom vojnog roka vojnici stiču uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije, za šta je većina njih iz ove generacije već izrazila interesovanje.

Povezane vesti