Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u poseti Rumuniji

Utorak, 27.9.2022 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u zvaničnoj poseti Rumuniji, koja se realizuje na poziv načelnika Generalštaba Rumunske armije generala Danijela Petreskua.

Zvanični deo posete je započeo danas ceremonijom svečanog dočeka, upriličenom za našu delegaciju ispred zgrade Ministarstva nacionalne odbrane i Generalštaba u Bukureštu, nakon čega su usledili sastanak generala Mojsilovića i Petreskua i zvanični razgovori delegacija Vojske Srbije i Rumunske armije.

Na sastancima je razgovarano o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, dosadašnjoj saradnji Srbije i Rumunije u oblasti odbrane, kao i o mogućnostima za unapređenje vojno-vojne saradnje.

General Mojsilović je ovom prilikom izrazio zahvalnost za podršku Rumunije teritorijalnom integritetu naše zemlje i istakao da je Republika Srbija posvećena daljem razvoju ukupnih bilateralnih odnosa, koje je ocenio kao dobrosusedske i prijateljske.

Tokom boravka u Rumuniji, načelnik Generalštaba Vojske Srbije će posetiti Komandu Multinacionalnog korpusa Jugoistok i Vojnu akademiju Kopnenih snaga u Sibinju, te 26. pešadijski bataljon Rumunske armije u Krajovi.

Povezane vesti