Uspeh pripadnika Vojske Srbije na takmičenju u misiji u Libanu

Ponedeljak, 9.5.2022 | Multinacionalne operacije
Na nedavno održanom sportskom takmičenju mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu pripadnici Vojske Srbije ostvarili su izuzetne rezultate osvojivši medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U sportskom i fer nadmetanju pripadnici našeg kontingenta su demonstrirali izuzetne sportske kvalitete i timski duh, koji su im doneli trofeje u ekipnim takmičenjima u odbojci, košarci i malom fudbalu, kao i prva tri mesta u pojedinačnoj konkurenciji na takmičenju u šahu.

Sportska nadmetanja mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu tradicionalno se organizuju sa ciljem odmeravanja veština u sportskim disciplinama i razvijanja prijateljskih odnosa među pripadnicima vojski različitih zemalja koji zajedno rade na održavanju mira i stabilnosti u ovoj bliskoistočnoj zemlji.

Osim izuzetnog profesionalizma i obučenosti koju pripadnici Vojske Srbije pokazuju u svakodnevnom izvršavanju zadataka u misiji, oni i na ovaj način, sportskim uspesima, dostojno reprezentuju svoju zemlju i vojsku u međunarodnom okruženju.

Povezane vesti