Stacionarno logorovanje polaznika Osnovnog kursa za podoficire

Ponedeljak, 16.8.2021 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Peskovi“ kod Požarevca, realizovano je stacionarno logorovanje polaznika 18. klase Osnovnog kursa za podoficire.

U dosadašnjem toku kursa polaznici su na poligonima, u kabinetima i na vežbalištima stekli znanja iz predmeta „Sredstva i oprema“, prošli fizičku i vatrenu obuku i metodski se osposobili za komandovanje grupom, timom i odeljenjem.

Tokom logorovanja, budući podoficiri su realizovali programska bojeva gađanja i uvežbavali postupke i procedure u komandovanju odeljenjima tokom izvođenja taktičkih radnji kao što su kretanje na nepoznatom terenu, uz orijentaciju u prostoru i savlađivanje različitih prepreka. Cilj ovog obučavanja je usvajanje neophodnih vojnostručnih znanja i veština za pravilno i sigurno komandovanje taktičkim jedinicama ranga odeljenja. 

Polaznike Osnovnog kursa za podoficire u narednom periodu očekuje polaganje završnog ispita i odbrana stručnih radova, nakon čega će biti upućeni na stažiranje u jedinice Vojske Srbije. Oni koji uspešno završe kurs biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

Povezane vesti