Logorovanje vojnika na služenju vojnog roka

Četvrtak, 19.8.2021 | Obuka
Na vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ realizuje se stacionarno logorovanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „jun 2021“ koji se obučavaju za specijalnosti rodova pešadije i artiljerije.

U toku logorovanja, vojnici se u terenskim uslovima obučavaju za borbenu upotrebu naoružanja i opreme u pešadijskim i artiljerijskim jedinicima. Uvežbavaju se taktičke radnje i postupci u odbrani i napadu tokom kojih se proverava praktičan rad vojnika, i realizuju se sva gađanja predviđena programom obuke.

Vojnici iz baterije za obuku specijalnosti artiljerije već su realizovali vežbovna, ispitna i pokazna gađanja iz samohodne haubice 122 mm 2S1 „gvozdika“, dok su vojnici pešadijske specijalnosti, u okviru posluga minobacača 82 mm M69, uvežbavali borbenu upotrebu ovog sredstva i pripremali se za izvršenje gađanja koje ih očekuje u nastavku logorovanja. 

Po povratku sa logorovanja sledi završni deo individualne specijalističke obuke kada će se, realizacijom evaluacije, oceniti obučenost ove generacije vojnika za izvršenje namenskih zadataka.

Povezane vesti