Načelnik Generalštaba s polaznicima Kursa za strategijske rukovodioce

Sreda, 22.11.2017 | Aktivnosti NGŠ

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, s polaznicima Kursa za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane.

General Diković je polaznicima Kursa ukazao na značaj ovakvog vida usavršavanja za ljude koji se nalaze na najodgovornijim dužnostima u Vojsci Srbije, budući da se od njih očekuje da neprekidno prate zbivanja u savremenom svetu.

Kurs za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane, drugi po redu, realizuje se od 13. do 24. novembra, a pohađaju ga generali Vojske Srbije na dužnostima zamenika komandanta i načelnika Štaba operativnih komandi i komandanata brigada. Cilj kursa je da se kroz razvoj sposobnosti strategijskih rukovodilaca doprinese sistemu nacionalne bezbednosti, vođenju poslova odbrane i bezbednosti na strategijskom i državnom nivou, kao i blagovremenom prepoznavanju i rešavanju aktuelnih izazova, rizika i pretnji bezbednosti.

Kurs organizuju Visoke studije bezbednosti i odbrane (VSBO), organizacijska celina u sastavu Škole nacionalne odbrane Vojne akademije, a predavači su profesori i eksperti iz Vojske Srbije, sa Univerziteta odbrane i drugih fakulteta Beogradskog univerziteta. 

Povezane vesti