Intenzivna obuka u 250. raketnoj brigadi za PVD

Petak, 20.1.2023 | Obuka
U 250. raketnoj brigadi za protvivvazduhoplovna dejstva u toku je intenzivna obuka borbenih sastava za efikasnu, slojevitu i pouzdanu odbranu zemlje od izviđanja i dejstva iz vazdušnog prostora.

Obuka se izvodi u svim jedinicama brigade, kako bi se postigla potpuna integracija svih borbenih sredstava u jedinstven sistem i unapredila osposobljenost za pripremu i izvođenje defanzivne operacije PVO. 

U naoružanju jedinice, koja je nosilac vatrene moći u sistemu PVO, nalazi se široka paleta protivvazduhoplovnih sistema, od savremenih „FK-3“ i „pancira“, do sistema „neva“ i „kub“ na kojima je izvršen određeni nivo modernizacije, pa je njihova integracija i usklađeno delovanje od izuzetnog značaja za uspešnu odbranu važnih privredno-ekonomskih objekata i rejona, administrativno-političkih centara i snaga Vojske Srbije od dejstva iz vazdušnog prostora.

U proces obučavanja su aktivno uključeni i vojnici na služenju vojnog roka roda artiljerijsko-raketnih jedinica za PVD, koji su u jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog osposobljavanja u centrima Komande za obuku za realizaciju individualnih vojničkih zadataka.

Realizacijom obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi za PVD obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za zaštitu vazdušnog prostora, a odlični rezultati na vežbama i gađanjima najbolje govore o nivou osposobljenosti profesionalnog sastava brigade i visokoj borbenoj gotovosti jedinice.

Povezane vesti