Kombinovana obuka pešadijskih i oklopnih jedinica

Ponedeljak, 9.1.2023 | Obuka
U pešadijskim i oklopnim jedinicama Prve brigade kopnene vojske realizovana je kombinovana kolektivna obuka za izvođenje borbenih dejstava u napadnim i odbrambenim operacijama.

Reč je o posebnom segmentu obuke, tokom kojeg se profesionalni sastav  rodova pešadije i oklopnih jedinica osposobljavao za realizaciju dodeljenih zadataka u sadejstvu, čime se obezbeđuje efikasna upotreba snaga u operacijama i unapređuje ukupna borbena gotovost  brigade.

Težište je bilo na zajedničkim uvežbavanjima taktičkih radnji i postupaka na bojištu, uz upotrebu tenkova, kako bi vojnici i starešine postigli zahtevane standarde kolektivne obučenosti i pripremili se za združene taktičke vežbe i realizaciju bojevih gađanja koji ih očekuju u narednom periodu.

Kombinovana obuka i zajednička uvežbavanja predstavljaju važan segment obučavanja u Vojsci Srbije, budući da se njihovom realizacijom unapređuje kako osposobljenost komandi za planiranje operacija i komandovanje snagama, tako i sposobnost jedinica za izvođenje borbenih dejstava, samostalno i u sadejstvu sa drugim sastavima.

Povezane vesti