Obuka izviđača Kopnene vojske

Ponedeljak, 28.2.2022 | Obuka
Na poligonu „Rujnik“ i u kasarni „Stevan Sinđelić“ u Nišu u toku je intenzivna obuka pripadnika Oklopno-izviđačkog bataljona Kopnene vojske za realizaciju zadataka u oblasti obaveštajnog obezbeđenja.

Reč je o važnom segmentu obuke, koja se u jedinici realizuje tokom cele godine, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost profesionalnog sastava. U terenskim uslovima izviđači uvežbavaju taktičke radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja podataka, kao i organizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. 

U procesu obučavanja koriste se savremena sredstva za prikupljanje obaveštajnih podataka u dnevnim i noćnim uslovima, uz upotrebu oklopno-izviđačkih vozila. Osim za realizaciju izviđačkih zadataka, pripadnici jedinice se osposobljavaju i za pravilno i bezbedno rukovanje i održavanje ovih složenih borbenih sistema, kojima je jedinica opremljena od 2019. godine.

Kontinuiranom obukom pripadnika Oklopno-izviđačkog bataljona u svim zemljišnim i vremenskim uslovima, obezbeđuje se visok nivo osposobljenosti jedinice za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja Kopnene vojske i Vojske Srbije u celini.

Povezane vesti