Obuka u artiljerijsko-raketnim divizionima Kopnene vojske

Utorak, 6.9.2022 | Obuka
U artiljerijsko-raketnom divizionu za protivvazduhoplovna dejstva Druge brigade Kopnene vojske u toku je redovna obuka profesionalnog sastava za realizaciju kolektivnih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice. 

Obuka se realizuje na poligonima Vojske Srbije i u kasarni „Jovan Kursula“ u Kraljevu sa ciljem unapređenja osposobljenosti operatora i posluga za borbenu upotrebu artiljerijsko-raketnih sistema koji se nalaze u naoružanju diviziona.

U ovom periodu obuke, pripadnici artiljerijsko-raketnih jedinica u terenskim uslovima uvežbavaju taktičke i vatrene postupke na maršu, maskiranje i posedanje položaja, i realizuju bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru. Težište je na osposobljavanju za borbenu upotrebu modernizovanog protivavionskog sistema 40 mm „bofors“, čijom modifikacijom su značajno unapređene manevarske i vatrene sposobnosti ovog borbenog sredstva. 

Realizacijom obuke koja se u artiljerijsko-raketnim divizionima za protivvazduhoplovna dejstva sprovodi u ciklusima tokom cele godine, obezbeđuje se visok nivo obučenosti i borbene gotovosti ovih jedinica za neposrednu protivvazduhoplovnu zaštitu snaga Kopnene vojske u toku izvođenja borbenih operacija.

Povezane vesti