Obuka oklopnih i pešadijskih jedinica Prve brigade kopnene vojske

Ponedeljak, 7.3.2022 | Obuka
Pripadnici oklopnih i pešadijskih jedinica Prve brigade kopnene vojske realizovali su prethodne nedelje na poligonu „Pasuljanske livade“ redovnu borbenu obuku u terenskim uslovima.

Obuka je realizovana sa ciljem unapređenja osposobljenosti za upotrebu ključnog naoružanja u ovim jedinicama Prve brigade i sadejstva snaga u izvođenju borbenih operacija na taktičkom nivou.

Tokom višednevnih aktivnosti uvežbavane su taktičke radnje i postupci oklopnih i pešadijskih jedinica u odbrani i napadu, uz realizaciju programskih bojevih gađanja. Dejstvovano je iz tenkova M-84, automatskih bacača granata i minobacača, a u složenim vremenskim uslovima postignuti su vrlodobri i odlični rezultati gađanja.

Istovremeno je proverena i osposobljenost jedinica za organizaciju života i rada u terenskim uslovima, od uređenja logorske prostorije, uspostavljanja komandnog mesta i telekomunikacionog obezbeđenja do stvaranja uslova za smeštaj i ishranu angažovanog ljudstva.

Uspešnom realizacijom vežbovnih aktivnosti na poligonu „Pasuljanske livade“ unapređena je kako individualna osposobljenost pripadnika Prve brigade kopnene vojske tako i ukupna borbena gotovost ove jedinice za realizaciju dodeljenih misija i  zadataka.

Povezane vesti