Čestitka povodom Dana Kopnene vojske

Utorak, 16.11.2021 | Kultura i tradicija

Č E S T I T K A

PRIPADNICIMA KOPNENE VOJSKE,
POVODOM 16. NOVEMBRA — DANA VIDA


U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, pripadnicima Kopnene vojske upućujem srdačne čestitke, povodom 16. novembra — Dana vida.

Na ovaj dan, davne 1914. godine, počela je jedna od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu — Kolubarska bitka, bitka u kojoj je Kopnena vojska bila dominantna, zbog koje je određen dan našeg najvećeg vida — Dan kopnene vojske.

I ova kao i prethodna godina biće upamćena po spremnosti na adekvatan odgovor na bezbednosne izazove na jugu Srbije i administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, kao i borbi protiv pandemije virusa – COVID 19.

Pripadnici Kopnene vojske su opravdali ukazano poverenje u proteklom periodu, u mnogobrojnim uspešno realizovanim zadacima, a posebno na Zajedničkom takičkom uvežbavanju sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“ i „Odgovor 2021“, Pokaznoj vežbi „Tisa 2021“, „Međunarodnim vojnim igrama 2021“ u Ruskoj Federaciji u disciplini Tenkovski biatlon i Međunarodnim vojnim igrama „Čuvar reda“.

Čestitam vam Dan vida u želji da kvalitetnom i efikasnom obukom, odgovornim odnosom prema poverenoj tehnici i jačanjem morala vaših pripadnika, nadalje opravdavate poverenje koje vaš vid uživa u društvu.


NAČELNIK GENERALŠTABA
VOJSKE SRBIJE
general
Milan Mojsilović

Povezane vesti