Obuka izviđačkih jedinica ABHO

Utorak, 21.12.2021 | Obuka
U kasarni „Car Lazar“ i na poligonu „Ravnjak“ u Kruševcu u toku je redovna obuka za sprovođenje posebnih mera protivnuklearno-hemijsko-biološkog obezbeđenja jedinica Vojske Srbije.

Reč je o kolektivnoj obuci profesionalnog sastava 246. bataljona atomsko-biološko-hemijske odbrane, koji samostalno i u sastavu ostalih struktura Vojske Srbije izvršava zadatke atomsko-biološko-hemijskog obezbeđenja.

U okviru obuke, koja se u jedinici realizuje tokom cele godine, sprovode se vežbovne aktivnosti izviđačkih jedinica ABHO za realizaciju namenskih zadataka. Težište je na razvijanju osmatračke stanice, upravnog organa u mreži nuklearno-hemijsko-biološke kontrole, i uvežbavanju tehnika i procedura za prikupljanje i analitičku obradu podataka o dejstvu neprijatelja.

Visoka osposobljenost pripadnika jedinice za realizaciju zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije potvrđena je na združenim taktičkim vežbama i uspešnom realizacijom širokog spektra aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid 19.

Povezane vesti