Obuka vojnika roda inžinjerije u Prvoj brigadi kopnene vojske

Ponedeljak, 11.7.2022 | Obuka
Vojnici roda inžinjerije koji su nakon uspešno završene individualne obuke raspoređeni na dalje služenje vojnog roka u jedinice Prve brigade kopnene vojske sada prolaze intenzivnu kolektivnu i specijalističku obuku.

Zajedno sa profesionalnim sastavom inžinjerijskog bataljona iz sastava ove brigade, vojnici su uključeni u realizaciju redovnih zadataka putnih jedinica, što im pruža najbolje moguće uslove za sticanje i usavršavanje znanja i veština u različitim uslovima rada u kojima se mogu naći inžinjerci Vojske Srbije.

Angažovanjem na rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih putnih komunikacija i drugim zadacima roda inžinjerije, vojnici se dodatno osposobljavaju za uređenje puteva, savlađivanje prepreka, zaprečavanje i maskiranje i stiču samostalnost u rukovanju inžinjerijskim mašinama.

Tokom služenja vojnog roka, vojnici ovog roda ovladavaju raznovrsnim veštinama koje imaju primenu i van vojne organizacije, kao što je rukovanje inžinjerijskim mašinama i drugim sredstvima, što im pruža mogućnost za zaposlenje ne samo u svojstvu profesionalnih vojnika na službi u Vojsci Srbije, već i u drugim sektorima u privredi.

Odlični uslovi za život i rad u jedinici i mogućnosti za stalno usavršavanje doprinose visokoj motivaciji vojnika, pa se mnogi od njih još tokom  služenja vojnog roka prijavljuju za rad u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije u svojstvu profesionalnih vojnika, što je slučaj i sa vojnicima generacije „mart 2022“.

Povezane vesti