Obuka vojnika roda pešadije u terenskim uslovima

Petak, 24.2.2023 | Obuka
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ koji se obučavaju za specijalnosti roda pešadije ove nedelje su prošli praktičnu obuku na poligonu „Pasuljanske livade“.

U skladu sa svojim specijalnostima, vojnici su se osposobljavali za borbenu upotrebu naoružanja pešadijskih jedinica, istovremeno se adaptirajući na realizaciju zadataka i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

Težište je bilo na realizaciji taktičke i vatrene obuke i izvršenju programskih gađanja. Vojnici su bili u prilici da u praksi primene znanja stečena u Centru za obuku kopnene vojske i uvere se u borbene mogućnosti minobacača 82 mm, koji su namenjeni za vatrenu podršku pešadije. Ostvareni su vrlodobri i odlični rezultati, čime je ova generacija vojnika pokazala da je u potpunosti savladala predviđene sadržaje specijalističke obuke.

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda pešadije, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije i obuka za realizaciju kolektivnih zadataka.

Povezane vesti