Sastanak sa parlamentarnim državnim sekretarom Ministarstva odbrane Nemačke

Sreda, 29.9.2021 | Međunarodna saradnja
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas u Beogradu sa parlamentarnim državnim sekretarom Ministarstva odbrane Savezne Republike Nemačke Tomasom Zilberhornom, koji boravi u Republici Srbiji u okviru posete regionu.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, ključnim izazovima i bezbednosnim pretnjama na prostoru Kosova i Metohije i aktivnostima bilateralne vojne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga Nemačke.

Tokom susreta je izražena zainteresovanost obeju strana za dalje kvalitativno i kvantitativno unapređenje vojno-vojne saradnje u oblastima od obostranog interesa. Istaknuta su pozitivna iskustva iz zajedničkog angažovanja u mirovnoj operaciji Evropske unije u Republici Mali, kao i uspešna saradnja centara za obuku u oblasti mirovnih operacija i atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Uz konstataciju da je pandemija kovida 19 negativno uticala na obim bilateralne vojne saradnje, izraženo je očеkivanje da će se po stvaranju povoljnijih epidemioloških uslova intenzivirati realizacija dogovorenih aktivnosti.

Povezane vesti