Kolektivna obuka vojnika roda pešadije

Utorak, 22.8.2023 | Obuka
U pešadijskim bataljonima Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka vojnika roda pešadije za realizaciju kolektivnih zadataka ovih jedinica i izvođenje borbenih dejstava u operacijama Vojske Srbije. 

Obuku prolaze vojnici na služenju vojnog roka generacije „mart 2023“ raspoređeni u pešadijske bataljone nakon uspešno završenog individualnog obučavanja u centrima Komande za obuku.

U ovom periodu akcenat je na praktičnim sadržajima obuke na poligonima tokom kojih vojnici uvežbavaju taktičke radnje na bojištu uz upotrebu oklopnih borbenih vozila točkaša „lazar 3“ i na izvršenju programskih gađanja iz naoružanja roda pešadije.

Osim planiranih sadržaja obuke, vojnici aktivno učestvuju i u realizaciji redovnih zadataka jedinica, stiču nova iskustva i dodatno unapređuju znanja i veštine, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za vojnoevidencione specijalnosti u okviru roda pešadije za koje su regrutovani.

I ova generacija vojnika pokazuje izuzetno zalaganje i visoku motivaciju na obuci i u realizaciji svih drugih zadataka. Mnogi od njih su već izrazili želju da postanu profesionalni vojnici Vojske Srbije, za šta mogu konkurisati još u toku služenja vojnog roka.

Povezane vesti