Obuka vojnika na sredstvima oklopnih i mehanizovanih jedinica

Sreda, 24.11.2021 | Obuka
U Centru za obuku kopnene vojske u toku je specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „septembar 2021“ i profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju na sredstvima oklopnih i mehanizovanih jedinica.

Nakon uspešno savladane obuke na trenažerima i provere teoretskih znanja, vojnici koji se osposobljavaju za dužnosti vozača tenka M84, borbenog vozila pešadije M-80A i tenka za izvlačenje JVBT-55A na poligonu „Mogila“ kod Požarevca usavršavaju tehnike upravljanja borbenim vozilima u terenskim uslovima.

Precizno upravljanje vozilima na različitim terenima, savlađivanje prepreka, vožnja noću i u otežanim meteorološkim uslovima, upravljanje na nagibu, te otklanjanje mogućih kvarova i održavanje sredstava, deo su sadržaja koji se realizuju tokom ovog perioda obučavanja.

U nastavku, vojnicima predstoji polaganje vozačkog ispita i provera specijalističke obučenosti, nakon čega će stečena znanja i veštine u upravljanju borbenim vozilima nadograđivati i usavršavati u jedinicama Vojske Srbije u toku kolektivne obuke i na svojim formacijskim mestima.

Povezane vesti