Vežba haubičko-artiljerijskog diviziona Četvrte brigade KoV

Ponedeljak, 18.4.2022 | Obuka
Pripadnici samohodnog haubičko-artiljerijskog diviziona iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske izveli su taktičku vežbu sa bojevim gađanjem na poligonu „Pasuljanske livade“.

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavane su borbene radnje i postupci posluga samohodnih haubica 122 mm 2S1 „gvozdika“ u pružanju artiljerijske podrške jedinicama brigade tokom izvođenja operacija. Izvođenju vežbe prethodili su intenzivna individualna i kolektivna obuka, kao i realizacija vežbovnih i ispitnih  gađanja.

Izviđanje i posedanje vatrenog položaja, maskiranje, određivanje elemenata za gađanje, pravovremeno uvođenje artiljerijske jedinice u borbu, kao i organizovanje artiljerijske vatre, samo su neki od segmenata kompleksne obuke artiljeraca koji su uvežbavani i provereni na ovoj vežbi.

Vrlodobri i odlični rezultati postignuti na vežbi i bojevim gađanjima govore o kvalitetu obučavanja u divizionu, kao i o osposobljenosti ove jedinice Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju zadataka za koje je namenjena.

Povezane vesti