Obuka ronilaca Rečne flotile

Ponedeljak, 26.9.2022 | Obuka
Na delu Dunava kod Novog Sada pripadnici ronilačke jedinice iz sastava  Rečne flotile izvode kondicionu obuku za realizaciju namenskih zadataka.

Obuka se realizuje radi održavanja i unapređenja osposobljenosti ronilaca za obavljanje zahtevnih ronilačkih zadataka na rekama, kanalima i jezerima u svim hidrometeorološkim uslovima.

Programom obučavanja obuhvaćeno je kondiciranje u hiperbaričnoj barokomori na simuliranim dubinama do 50 metara i brojni praktični sadržaji na reci, a u ovom periodu težište je na uvežbavanju postupaka prilikom pretraživanja rečnog dna i taktičkih radnji koje se primenjuju u protivdiverzantskom obezbeđenju komandnog broda u uređenom rejonu baziranja. 

Veliki broj složenih zadataka za koje je namenjena ronilačka jedinica Vojske Srbije zahteva izuzetnu uvežbanost i psihofizičku sposobnost rečnih ronilaca, kao i poštovanje strogih procedura u pripremi i realizaciji zadataka. Stoga je neophodno da se njihova obuka realizuje tokom cele godine kako bi u svakom trenutku bili sposobni za rešavanje najtežih situacija i pripremljeni za najveće psihofizičke napore.
Ključne reči

Povezane vesti