Učešće Vojske Srbije u projektu podrške lokalnoj zajednici u Libanu

Četvrtak, 10.2.2022 | Multinacionalne operacije
Pripadnice Vojske Srbije iz sastava pešadijske čete angažovane u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu uzele su prethodne nedelje učešće u projektu podrške lokalnom stanovništvu u selu Der Mimes.

Cilj ovog projekta, koji sprovodi misija Ujedinjenih nacija, je jačanje rodne ravnopravnosti i razumevanja lokalnog stanovništva o ulozi žena u mirovnim operacijama. Ovom prilikom su pripadnice srpske, španske i salvadorske vojske zajedno sa stanovnicama Der Mimesa izrađivale sapune i druge proizvode od maslinovog ulja, čime su dale podršku razvoju ženskog preduzetništva u lokalnoj zajednici. 

Angažovanje naših vojnika na ovakvim aktivnostima doprinosi jačanju međusobnog poverenja i podršci lokalnog stanovništva za zadatke koje kontingent Vojske Srbije izvršava u Libanu, kao i ugledu Republike Srbije u ovoj bliskoistočnoj zemlji i među pripadnicima stranih oružanih snaga.

Vojska Srbije u mirovnoj operaciji u Libanu, ali i u drugim misijama Ujedinjenih nacija i Eropske unije, angažuje i pripadnice ženskog pola, koje su svojim vrednim radom, profesionalnošću i posvećenošću opravdale visoka očekivanja i zajedno sa svojim muškim kolegama dostojno predstavljaju Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Povezane vesti