Obuka u savlađivanju vodenih prepreka

Utorak, 3.8.2021 | Obuka
Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Kopnene vojske realizuju redovnu obuku u letnjim uslovima, u okviru koje značajno mesto zauzima savlađivanje vodenih prepreka uz upotrebu formacijskih i improvizovanih sredstava.

Izrada plovnih objekata od priručnih sredstava predstavlja test znanja i veštine, kako u pogledu odabira materijala za izradu splavova i proračuna opterećenja, tako i same izrade plovnog sredstva koje će omogućiti uspešno izvršenje zadatka bez otkrivanja položaja jedinice.

Na obuci se uvežbavaju i taktičke radnje izviđačke patrole, postupci u maskiranju, dovođenju jedinice u rejon izvršenja zadatka, izvršenje diverzije, te prikrivanje tragova kretanja. U realizaciji obuke se koriste i daljinski pilotirani vazduhoplovi za prikupljanje obaveštajnih podataka o kretanju neprijatelja i stanju na teritoriji.

Realizacijom obuke unapređuje se osposobljenost izviđača i izviđačkih jedinica za realizaciju namenskih zadataka u neprijateljevom rasporedu, prvenstveno na taktičkoj dubini, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.
Ključne reči

Povezane vesti