Nastavak opremanja Vojske Srbije savremenim sredstvima

Utorak, 28.6.2022 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas jedinice Centralne logističe baze u Pančevu namenjene za skladištenje pokretnih stvari za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

General Mojsilović je ovom prilikom sagledao kapacitete za skladištenje osnovnih i tehničkih materijalnih sredstava i rezervnih delova, i uverio se u visoku osposobljenost profesionalnog sastava za realizaciju zadataka na prijemu materijalnih sredstava iz proizvodnje i sa tržišta, distribuciji i popuni krajnjih korisnika u sistemu odbrane.

Načelniku Generalštaba su tokom obilaska predstavljene karakteristike i mogućnosti nedavno nabavljenih tegljača MAN 6h6 u vojnoj verziji sa poluprikolicama za prevoz borbenih vozila, čijim se uvođenjem u upotrebu dalje unapređuju mobilnost snaga i bezbednost vojnog transporta.

Izražavajući zadovoljstvo zatečenim stanjem i tempom nabavki savremenih sredstava i vojne opreme za Vojsku Srbije, načelnik Generalštaba je istakao značaj jedinica Centralne logističke baze za stvaranje povoljnih uslova za organizaciju života i rada i izvođenje operacija i najavio da će se, uz snažnu podršku vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, i u novim ekonomskim i bezbednosnim uslovima nastaviti sa daljim opremanjem i sveukupnim jačanjem Vojske Srbije.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom obilaska jedinica Centralne logističke baze bio je i načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković.

Povezane vesti