Osnovni kurs za učešće u mirovnim operacijama

Ponedeljak, 4.10.2021 | Obuka
U organizaciji Centra za mirovne operacije, danas je u bazi „Jug“ otpočela realizacija Osnovnog kursa za učešće u mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija.
 
Kurs pohađaju oficiri i podoficiri koji će u narednom periodu biti angažovani na ključnim dužnostima u kontingentima i jedinicama Vojske Srbije u mirovnim operacijama. Tokom jednonedeljne obuke, polaznici će se upoznati sa organizacijom Ujedinjenih nacija, mandatom i strukturom mirovnih operacija, funkcionisanjem bezbednosnog i logističkog obezbeđenja angažovanih jedinica i drugim sadržajima koji su od ključnog značaja za uspešno obavljanje zadataka u međunarodnom okruženju.

Obuku realizuje instruktorski tim Centra za mirovne operacije uz podršku komandi operativnih sastava Vojske Srbije i angažovanje gostujućih predavača iz Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije.

Realizacijom ovog kursa Vojska Srbije dobija još jedan kontingent starešina osposobljenih za rad na dužnostima ključnog osoblja u mirovnim operacijama u skladu sa procedurama i standardima Ujedinjenih nacija.

Povezane vesti