Provera specijalističke obučenosti vojnika

Petak, 31.5.2024 | Obuka
U centrima za specijalističku obuku Vojske Srbije ove nedelje je realizovana provera individualne obučenosti vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2024“.

Ova provera dolazi nakon druge faze prvog perioda obučavanja, tokom koje su se vojnici osposobljavali za izvođenje taktičkih borbenih radnji na bojištu i rukovanje različitim naoružanjem, sredstvima i vojnom opremom u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani.

Proveri su pristupili vojnici rodova pešadije, artiljerije, inžinjerije i artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva, te atomsko-biološko-hemijske službe i službi logistike, telekomunikacija i vazdušnog osmatranja i javljanja. 

Oni su tokom dvodnevnog ispita rešavali zadatke iz taktičke obuke i kroz praktične radnje i postupke pokazali stečena znanja i veštine.

Vojnici generacije „mart 2024“ su, rezultati to pokazuju, u potpunosti savladali sve sadržaje u ovoj fazi obučavanja, što je i potvrda da je obuka dobro planirana i izvedena. Njih sada očekuje premeštaj u jedinice Vojske Srbije gde će se u završna tri meseca vojnog roka obučavati za realizaciju kolektivnih zadataka.

Povezane vesti