Obuka izviđača u Kopnenoj vojsci

Ponedeljak, 26.7.2021 | Obuka
Na poligonima i vežbalištima u kasarni u Vranju pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske realizuju obuku za izvršavanje specifičnih namenskih zadataka u letnjim uslovima.

Reč je o segmentu obuke tokom koje se izviđači uvežbavaju u borilačkim veštinama i tehnikama bacanja noža u metu. Obuka u borenju doprinosi razvoju samopouzdanja i bolje koordinacije pokreta, dok efikasno pogađanje cilja sečivom iziskuje preciznost, smirenost i koncentraciju. 

U nastavku obuke izviđačima predstoji realizacija složenijih taktičkih radnji prilikom izviđanja i prikupljanja obaveštajnih podataka u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uz neprestano podizanje fizičke kondicije na nivo neophodan za uspešno izvođenje najtežih zadataka. 

Redovna obuka izviđačkih jedinica je raznovrsna i zahtevna, kako bi se izviđači uvežbali u situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog raspоreda. Tako se na najbolji način proverava fizička pripremljenost i psihička stabilnost, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija.

Povezane vesti