Obuka vojnika na služenju vojnog roka u Brigadi veze

Ponedeljak, 7.2.2022 | Obuka
Vojnici generacije „septembar 2021“ koji drugi period vojnog roka služe u Brigadi veze prolaze intenzivnu obuku za realizaciju kolektivnih zadataka u kasarni „Topčider“ u Beogradu.
 
Nakon uspešno završene individualne obuke u centrima Komande za obuku, vojnici na služenju vojnog roka se u ovoj jedinici Vojske Srbije osposobljavaju za više specijalnosti službe telekomunikacija, kao što su radio-teleprinterista, telefonista-linijaš i radio-relejac.

Obuka se izvodi u specijalno opremljenim kabinetima, koji pružaju uslove za praktičan rad na savremenim uređajima i sistemima, i u terenskim uslovima, gde je težište na uvežbavanju radnji i postupaka prilikom postavljanja telekomunikacionih stanica i provere kvaliteta komunikacija u planiranim radio-mrežama.

Vojnicima će nakon završetka vojnog roka biti ponuđena mogućnost da stupe u stroj pripadnika Vojske Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika, a oni koji se odluče da karijeru započnu u Brigadi veze obavljaće odgovorne dužnosti na obezbeđenju neprekidnosti funkcionisanja telekomunikaciono-informatičkog sistema u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Povezane vesti