Obuka inžinjerijskih jedinica u Kopnenoj vojsci

Ponedeljak, 21.2.2022 | Obuka
U bazi „Jug“ i neposrednom okruženju u toku je redovna obuka pripadnika Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju inžinjerijskih i protivinžinjerijskih dejstava.

Obuku prolazi profesionalni sastav pionirske i putne specijalnosti, a akcenat je na osposobljavanju vojnika i starešina koji su u prethodnom periodu raspoređeni na dužnosti u inžinjerijskom bataljonu.

Pripadnici jedinice pionirske specijalnosti realizuju praktične vežbe uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava, nakon čega slede složenije vežbe rušenja elemenata i materijala. Oni su prethodno, u skladu sa propisima, prošli temeljnu teoretsku obuku za bezbedno rukovanje eksplozivnim materijama.

Obuka sastava putne specijalnosti modelovana je tako da se realizuje kroz popravku puteva u opštini Bujanovac oštećenih tokom eksploatacije. Na ovaj način se unapređuje osposobljenost pripadnika Vojske Srbije i olakšava svakodnevni život meštana kojima su ovi putevi jedina veza sa gradskom sredinom.

Visok nivo osposobljenosti inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije demonstriran je nebrojeno puta, na združenim taktičkim vežbama i prilikom pružanja pomoći građanima kada god je to bilo potrebno.

Povezane vesti