Тактичка вежба „Српски ШТИТ – 11“

Четвртак, 24.8.2017 | Обука

На бази „Југ“ и полигону „Боровац“ данас је завршена тродневна евалуација обучености пешадијске чете и вода за заштиту снага Треће бригаде КоВ за ангажовање у мисији Уједињених нација у Либану.

На бази „Југ“ и полигону „Боровац“ данас је завршена тродневна евалуација обучености пешадијске чете и вода за заштиту снага Треће бригаде копнене војске за ангажовање у мисији мировних снага Уједињених нација у Републици Либан (UNIFIL).

Тактичка вежба „Српски ШТИТ – 11“, којом је руководио заменик команданта Треће бригаде пуковник Слађан Стаменковић, показала је да официри, подофицири и војници пешадијске чете и вода за заштиту снага имају висок ниво обучености у патролирању, обезбеђењу места базирања, контроли масовног окупљања, раду на осматрачкој станици и обезбеђењу контролних пунктова, конвоја и „VIP” личности.

Проверу обучености је извршио евалуаторски тим Генералштаба Војске Србије под руководством потпуковника Душана Ракочевића.

Тактичкој вежби су присуствовали командант Треће бригаде копнене војске пуковник Предраг Грбић, четворочлани тим оружаних снага Краљевине Шпаније предвођен потпуковником Франциском Хозе Пол Есколаном и представник Оружаних снага Републике Италије капетан Алесандро Десиато.

Пешадијска чета се припрема за учешће у „Сектору исток“ мултинационалне операције УН у Либану, где ће се налазити у контигенту Оружаних снага Краљевине Шпаније, док ће вод за заштиту снага извршавати задатке са контигентом Оружаних снага Р. Италије у „Сектору запад“.

Част да командује пешадијском четом припала је мајору Младену Глигоријевићу док ће заставу Републике Србије у „Сектор запад“ поносно понети командир вода за заштиту снага поручник Миодраг Живков

Повезане вести