Променадни концерт у Новом Саду

Уторак, 15.4.2014 | Актуелности

Поводом предстојећег Дана Војске Србије, данас је у Новом Саду војни оркестар из Ниша одржао променадни концерт дуж најпознатијег новосадског шеталишта, Дунавском и Змај Јовином улицом. Многобројни Новосађани, које је на улице измамило лепо време, са одушевљењем и нескривеним симпатијама пратили су наступ војног оркестра састављeног од 20 искусних музичара под диригентском палицом капетана Дејана Ђорђевића.

Поводом предстојећег Дана Војске Србије, данас је у Новом Саду војни оркестар из Ниша одржао променадни концерт дуж најпознатијег новосадског шеталишта, Дунавском и Змај Јовином улицом.

Многобројни Новосађани, које је на улице измамило лепо време, са одушевљењем и нескривеним симпатијама пратили су наступ војног оркестра састављeног од 20 искусних музичара под диригентском палицом капетана Дејана Ђорђевића.

У четрдестак минута, најпознатијим улицама града смењивали су се тонови најпознатијих српских маршева као што су „Краљева гарда“, „Александар Први“, „Гардијски марш“, „Моја домовина“, „Војвода Степа“, незаобилазног „Марша на Дрину“ и других из богатог репертоара ових својеврсних чувара традиција српске корачнице. Извођење сваке нумере грађани су пропратили бурним аплаузима и повицима одушевљења.

Иако оријентисан претежно на извођење корачница, у репертоару Војног оркестра „Ниш“ налази се и већи број старих српских народних песама.

Повезане вести