Начелник Генералштаба у обиласку Треће бригаде копнене војске

Четвртак, 23.5.2019 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић реализовао је обилазак јединица Треће бригаде копнене војске које су размештене у Нишу, Прокупљу, Куршумлији и Зајечару.

Генерал Мојсиловић је током дводневног обиласка и у разговору са припадницима Треће бригаде остварио увид у стање оперативних способности и квалитет организације живота и рада у овој јединици Копнене војске.

Војници и старешине из батаљона и дивизиона Треће бригаде су током посете демонстрирали завидан ниво способности, спремности и вештине у руковању борбеним средствима којима располажу. Приказани су изузетна обученост и опремљеност пешадијских, оклопних, механизованих, артиљеријских, извиђачких, инжињеријских и јединица за противваздухопловна дејства, као и капацитети радионица за лаки ремонт средстава.

О стању у Трећој бригади копнене војске реферисао је командант бригадни генерал Слађан Стаменковић, а током обиласка у пратњи генерала Мојсиловића су били заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и начелници управа Генералштаба за оперативне послове и људске ресурсе генерал-мајор Желимир Глишовић и бригадни генерал Саво Иришкић.

Повезане вести