Завршна фаза здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“

Уторак, 13.4.2021 | Обука
Јединице Војске Србије и Министарства унутрашњих послова изводе интензивне вежбовне активности у оквиру Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“.

У вежби учествују припадници Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и Хеликоптерске јединице МУП-а.

У завршној фази вежбе, у суботу ће на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“ највишем државном и војном руководству и широј јавности бити приказан део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства јединица Војске и Полиције приликом решавања кризних ситуација.

Приказ ће отпочети динамичном акцијом специјалних јединица Војске Србије и МУП-а на полигону „Орешац“. На „Пасуљанским ливадама“ биће приказани поступци ојачане борбене групе у одбрани са преласком у противнапад. Поред изузетне обучености и високог нивоа синхронизације, у суботу ће бити представљена и ефикасност дејства дела најсавременијих система наоружања које користи Војска Србије.

Повезане вести