Формиран Центар за обуку паса у Нишу

Четвртак, 3.9.2020 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас Центар за обуку паса у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, након завршетка организацијских промена којима је Центар формиран као самостална јединица Команде за обуку.

Генерал Мојсиловић је током обиласка остварио увид у капацитете за смештај, обуку и лечење службених паса у Центру и сагледао организацију рада и услове у којима припадници новоформиране јединице реализују задатке.

Изражавајући задовољство што се данас у састав Војске Србије враћа јединица која ће се искључиво бавити обуком водича паса и дресуром службених паса за потребе система одбране, генерал Мојсиловић је истакао да од старешина и војника у Центру за обуку паса очекује да знањем, искуством и резултатима у раду дају допринос изградњи Центра као респектабилне јединице у земљи и иностранству.

Центар за обуку паса је формиран као самостална јединица ранга батаљона у саставу Команде за обуку и основни задатак му је обука водича службених паса, дресура паса за различите намене и здравствено збрињавање, узгој и репродукција паса. Базира у Нишу и баштини традиције Центра за одгој паса формираног 21. октобра 1957. године и других јединица које су се на овим просторима бавиле обуком водича паса и узгојем, дресуром и ветеринарском заштитом службених паса.

Повезане вести