Обилазак дела јединица Војске Србије у гарнизону Ниш

Петак, 6.11.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је јуче у Нишу Команду Копене војске и 63. падобранску бригаду.

Приликом обиласка Команде Копнене војске, о тежишним задацима тог оперативног састава Војске Србије и плановима за наредни период министру одбране је реферисао командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

На нишком војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ министру одбране је о намени, задацима и тренутном ангажовању 63. падобранске бригаде реферисао командант бригаде пуковник Ненад Зонић. Министар одбране је у току обиласка присуствовао приказу дела способности јединице.

Министар Стефановић је приликом обиласка истакао да ће се и у наредном периоду наставити са унапређењем стандарда припадника Војске Србије и опремањем јединица савременим наоружањем и војном опремом. Он је нагласио да је веома важно да припадници Војске Србије осећају да је њихова држава увек уз њих, да води рачуна и о њиховом стандарду и о њиховом опремању, а да они својим радом и пожртвовањем покажу да су истински уз свој народ и уз своју Србију.

Повезане вести